Blatniki za prikolice

Blatnike za prikolice običajno lahko delimo po naslednjih kriterijih: a) material iz katerega so narejeni (plastični-sintetični; kovinski) b) oblika (okrogli; oglati; polovični) c) način montaže (na keson; na podvozje) d) število osi katere prekrivajo (enojni; dvojni-tandem) e) velikost koles za katero so narejeni (10"; 12"; 13"; 14 do 15")

Blatniki za prikolice Izdelki so v podkategorijah

Podkategorije

  • Blatnik kovinski

    Zelo kakovostni kovinski blatniki so izdelani iz pločevine najvišje kakovosti (kakovost 5 ali 6). Pločevina je že pred oblikovanjem zaščitena s posebno zaščitno zlitino, sestavljeno iz Al 55 % + Zn 43,5 % + Si 1,5 %. Ta odlična protikorozijska zaščita ima boljše lastnosti, kot zaščita z vročim cinkanjem. Prednosti so posebej vidne na robovih in na opraskanih mestih. Razen te osnovne "galvolume" zaščite blatniki imajo še en dodatni zaščitni premaz, ki jih ščiti pred tako imenovano "belo rjo". Blatniki, narejeni po tej tehnologiji imajo do 6 krat večjo trajnost kot blatniki narejeni po starejših tehnoloških postopkih. Pri izbiri blatnikov za prikolice za čolne bodite posebej pozorni, ti blatniki običajno imajo specialni profil imenovan 40-40 (ob njih je običajno tudi skica tega profila).

  • Blatnik plastični

    Plastični blatniki za prikolice so narejeni iz kvalitetnega in trpežnega sintetičnega materiala in so običajno črne barve. Izjemoma se lahko dobijo tudi blatniki v drugih barvah (rumeni, rdeči, beli ipd). Na zalogi imamo blatnike dveh znanih evropskih proizvajalcev (De Haan in Autoflex), ki izdelujejo blatnike tudi za najbolj znane evropske proizvajalce i prodajalce komponent in prikolic (Knott, AL-KO, Agados, Pongratz, Ansems, Bakker, Saris, Suer....ipd.)