Aksa-os za prikolico

Na zalogi imamo osi (osovine-akse) za prikolice proizvajalcev AL-KO in KNOTT. Iz oznak lahko vidite vse najbolj pomembne podatke posamezne osi: -ON = os brez zavor -OZ= os z zavoro -B= dolžina v mm (poglejte skico) -C= dolžina v mm (poglejte skico) 100x4 ali 112X5  delitev in število kolesnih vijakov Osi brez zavore imajo v kompletu priložene ko...

Na zalogi imamo osi (osovine-akse) za prikolice proizvajalcev AL-KO in KNOTT. Iz oznak lahko vidite vse najbolj pomembne podatke posamezne osi: -ON = os brez zavor -OZ= os z zavoro -B= dolžina v mm (poglejte skico) -C= dolžina v mm (poglejte skico) 100x4 ali 112X5  delitev in število kolesnih vijakov Osi brez zavore imajo v kompletu priložene kolesne vijake, osi z zavoro pa imajo v kompoletu priložene kolesne vijake in zavorne potege.

Pri KNOTT osovinah  NDM do 1350 kg lahko ob naročanju pošljete sporočilo o izbrani delitvi vijakov 100x4 ali 112x5.

Če katere od osovin KNOTT nimamo na zalogi, dobavimo ih v času 2 do 3 tedne od vašega naročila.

Več

Aksa-os za prikolico Izdelki so v podkategorijah

Podkategorije

 • nezavirana aksa

  Skladno z našimi cestnoprometnimi predpisi so v cestnem prometu lahko udeležene prikolice brez zavore največje dovoljene mase 750 kg (skupna teža prikolice in tovora). Posamezni lastniki prikolic želijo na prikolicah brez zavor zaradi večje trajnosti in varnosti uporabljati osi brez zavor, ki so narejene za večje NDM (850, 1000 ali 1350 kg). Tudi mi na prikolice namenjene profesionalni oziroma polprofesionalni uporabi vgrajujemo take močnejše osi. Os narejena za večje obremenitve je zaradi trdnosti in robustnosti izdelave (močnejši elementi) težja od osi, ki je narejena za manjše obremenitve. Posledično takšna prikolica, čeprav prenese večje obremenitve, ima manjšo neto nosilnost, ker se neto nosilnost zmanjša za razliko teže osi.

 • zavirana aksa

  Prikolica z zavorami ima os, ki je tovarniško narejena tako, da ima vgrajen sistem za zaviranje. Zavorni sistemi se ne vgrajujejo na osi, ki niso že narejene za ta namen. Različni proizvajalci osi imajo različne zavorne sisteme. Posamezne komponente zavornih sistemov različnih proizvajalcev običajno niso med sabo zamenljive. Najbolj priporočljivo je na prikolici uporabljati vse zavorne komponente od istega proizvajalca. Dobavni rok za KNOTT osovine ki niso na zalogi je od 5 delovnih dni dalje. Dobavni rok za AL-KO osovine ki niso na zalogi je od 20-35 delovnih dni. *Osovine lahko po želji krajšamo/priredimo dimenzijo (na sredini). KATALOGI osovin KNOTT in ALKO so v dosegljivi v delu ki se imenuje "INFORMACIJE" V kolikor ne najdete primerne osovine, potrebujemo od Vas naslednje podatke: 1. Sliko ploščice osovine 2. Sliko vpenjanja 3. Sliko celotne osovine 4. Natančno izmerjene mere B in C (glej skico osovine)

  Po vaši želji lahko zavirane osovine KNOTT dobavimo tudi za nazivno nosilnost 1500 do 1800 kg.

 • blažilec osovine

  Na zalogi držimo blažilce (amrtizerje) osovin KNOTT in AL-KO.

  Ti blažilci stabilizirajo poskakovanje prikolice med vožnjo in v Nemćiji so obvezni za hitrost 100 km/h.